Controle uitlijning en kalibratie van rijhulpsystemen

ADAS-systeem

Moderne wagens hebben minstens één geavanceerd ADAS-systeem (Advanced Driver Assistance System). Deze systemen helpen de bestuurder in moeilijke en potentieel gevaarlijke situaties. Een paar voorbeelden: adaptive cruise control, front assist, side assist, verkeersbordherkenning, voetgangersherkenning…

ADAS-systemen zorgen voor een veiligere en comfortabelere rijervaring. Om van deze voordelen te genieten moeten ze dus wel optimaal werken. De sensoren en camera’s van deze systemen bevinden zich op de carrosserie van jouw wagen en achter ruiten. Ze ondervinden hierdoor snel schade als je een ongeval hebt.

Heb je een paaltje geraakt of een ongeval gehad? Dan is het belangrijk om jouw carrosserie te herstellen door een garagist die ervaring heeft met het herstellen en kalibreren van deze sensoren! Anders kan je niet meer op jouw ADAS-systeem vertrouwen. Heb je een vraag of wil je wat extra uitleg? Neem gerust contact op!

Soorten rijhulpsystemen

Dynamische snelheidsregeling

Dit systeem kan automatisch jouw snelheid verhogen of verminderen op basis van het verkeer. De benodigde informatie wordt verkregen met behulp van camera’s en sensoren. Je kan een gewenste snelheid ingeven. Dit rijhulpsysteem zal dan na het remmen terug optrekken naar deze snelheid.

Noodremhulp

Camera’s en sensoren meten continu of er gevaar is voor een botsing. Eerst zal deze technologie beginnen remmen en hierna volgt een volledige noodstop indien nodig.

Rijstrookbewaking

Dit rijhulpsysteem meet de positie van de wagen op de weg. Wanneer je niet volledig recht rijdt of zelfs begint te zwenken, dan krijg je een waarschuwing en corrigeert het systeem de koers van jouw wagen.

Verkeersbordherkenning

Het ADAS-systeem leest informatie af van verkeersborden. Zo weet je wat de toegestane snelheid is op de weg. Een camera achter de voorruit levert de benodigde informatie.

Kalibratie ADAS-systeem

Zoals hierboven vermeld, is het belangrijk om na een botsing jouw ADAS-systemen te herkalibreren. Ook na het vervangen van jouw voorruit is dit een essentiële stap. Niets is zo gevaarlijk (en vervelend) dan een rijhulpsysteem dat verkeerde informatie levert.

Bij al onze herstellingen houden we rekening met de sensoren en camera’s van jouw ADAS-systemen. We hebben de nodige apparatuur in huis om dit enorm nauwkeurig te doen. Voeg hier onze ervaring en vakkennis aan toe voor een recept dat jou op twee oren doet slapen. Wil je jouw ADAS-systemen herkalibreren of jouw auto laten herstellen met dit in het achterhoofd? Neem gerust contact op!

Controle uitlijning ADAS-systeem

Naast kalibratie is ook de wieluitlijning een belangrijk aspect van rijhulpsystemen. Met onze apparatuur kunnen we dit nauwkeurig nakijken en indien nodig opnieuw afstellen. We doen er alles aan om jou zo veilig en comfortabel mogelijk de weg op te sturen.