De onmisbare ADAS-systemen

In de moderne autowereld is het gebruik van ADAS, of Advanced Driver Assistance Systems, niet meer weg te denken. Deze geavanceerde rijhulpsystemen zijn erop gericht om de bestuurder te ondersteunen in potentieel gevaarlijke en complexe verkeerssituaties. Voorbeelden hiervan zijn adaptive cruise control, front assist, side assist, verkeersbordherkenning en voetgangersherkenning.

Laat je ADAS-systemen geregeld onderhouden

ADAS-systemen dragen bij aan een veiliger en comfortabeler rijgedrag. Maar, om optimaal te kunnen functioneren, dienen deze systemen in topconditie te zijn. Door de positionering op de carrosserie van jouw auto en achter de ruiten, kunnen de sensoren en camera’s van de ADAS-systemen gemakkelijk beschadigd raken bij een ongeluk.

Het is daarom essentieel om jouw auto te laten herstellen door een garage die expertise heeft in het herstellen en kalibreren van deze sensoren. Zo kan je blijven vertrouwen op jouw ADAS-systeem.

Soorten ADAS-systemen

Laten we eens inzoomen op enkele van de ADAS-systemen die je op de weg veilig en comfortabel houden.

Dynamische snelheidsregeling

Deze technologie reguleert automatisch je snelheid op basis van het omringende verkeer. Hierbij wordt informatie vergaard via camera's en sensoren. Het systeem kan na het remmen zelfs automatisch optrekken naar een vooraf ingestelde snelheid.

Noodremhulp

Dit systeem gebruikt camera's en sensoren om voortdurend te meten of er een botsing dreigt. Eerst zal het systeem afremmen en vervolgens, indien nodig, een volledige noodstop uitvoeren.

Rijstrookbewaking

Dit systeem meet de positie van je auto op de weg. Als je van je rijbaan afwijkt, ontvang je een waarschuwing. Het systeem kan zelfs de koers van jouw auto corrigeren.

Verkeersbordherkenning

Dit ADAS-systeem leest informatie af van verkeersborden, zoals de maximumsnelheid. Een camera achter de voorruit verzamelt hiervoor de benodigde data.

Meer info over de soorten rijhulpsystemen vind je hier.

Kalibratie en controle van jouw ADAS-systeem

Het is cruciaal om na een botsing of na het vervangen van je voorruit jouw ADAS-systemen te laten herkalibreren. Niets is gevaarlijker dan een rijhulpsysteem dat onjuiste informatie levert. Bij al onze reparaties houden we rekening met de sensoren en camera’s van jouw ADAS-systemen.

Naast kalibratie is de wieluitlijning ook een belangrijk aspect van het ADAS-systeem. Deze kunnen we controleren en corrigeren indien nodig.

Bij ons is de veiligheid en het comfort van onze klanten onze topprioriteit. Daarom werken we voortdurend om ervoor te zorgen dat jouw systemen correct werken. Heb je vragen of wil je meer informatie over jouw ADAS-systemen? Neem dan gerust contact met ons op.

Vermijd risico's met goed regelmatig onderhoud

Een goed onderhouden ADAS-systeem kan het verschil maken tussen een veilige rit en een potentieel risicovolle situatie. Of je nu een paaltje hebt geraakt of betrokken bent geweest bij een ongeval, het is van vitaal belang dat jouw ADAS-systeem onmiddellijk gecontroleerd en gekalibreerd wordt door professionals.

We hebben allemaal gehoord van de gevaren die gepaard gaan met niet goed functionerende systemen: verkeerde rijbaanwaarschuwingen, onjuiste snelheidscontrole, defecte noodremassistentie, etc.

We willen dat je zorgeloos op weg kunt, met de zekerheid dat jouw ADAS-systeem efficiënt en effectief werkt. Wij nemen de zorgen weg, zodat jij je kunt concentreren op het genieten van de rit in alle veiligheid.

Verschillende systemen, een gezamenlijk doel

Het unieke van ADAS is de combinatie van verschillende systemen die samenwerken om een veilige en comfortabele rijervaring te bieden. Van dynamische snelheidsregeling die jouw snelheid aanpast aan het verkeer, tot rijstrookbewaking die ervoor zorgt dat je op de juiste baan blijft, elk systeem speelt een cruciale rol in jouw rijervaring.

Ons team begrijpt het belang van elk van deze systemen en de rol die ze spelen. Wij hebben de vaardigheden en het inzicht om ervoor te zorgen dat ze allemaal samenwerken zoals bedoeld. Zo kan je met vertrouwen de weg op, wetende dat jouw auto je ondersteunt, kilometer na kilometer.

Reviews van deze systemen vind je bij Euro NCAP.