Airco bijvullen, reinigen en herstellen

Niemand wil in een auto zitten waar de airco het niet doet op een warme dag. Het is zeer onaangenaam bij hitte, maar ook gevaarlijk om deze te gebruiken wanneer deze defect is. Je airco regelmatig bijvullen, reinigen en herstellen is zeer belangrijk voor de levensduur en optimale werking van de airco in jouw auto.

Zoals aangegeven door ANWB, wordt aangeraden om deze jaarlijks na te laten kijken en iedere 2 jaar de vloeistof te laten bijvullen. Indien dit wordt nagelaten, kan de airco op een hete dag zomaar stoppen met werken. Maar maak je geen zorgen, voor elke herstelling of onderhoud aan jouw airco kan je bij ons terecht!

Airco reinigen

Een goed werkende airco houdt je fris en alert, vooral tijdens de warme dagen. Maar wat als er vieze geuren in het interieur van jouw auto ontstaan? En wat als je last krijgt van geïrriteerde ogen? Deze symptomen kunnen veroorzaakt worden door schimmelvorming op de warmtewisselaar van de airco.

Gelukkig kunnen wij dit probleem voor jou oplossen met een ozon-behandeling waardoor de schimmel geëlimineerd wordt. Daarnaast adviseren wij ook om tijdig de interieurfilter te laten vervangen om te voorkomen dat stofdeeltjes en ander vuil op de warmtewisselaar en in het interieur terecht komen.

Meer gezondheidsrisico’s vind je bij Gezondheidsnet.nl.

Airco auto herstellen

Voor een airco herstelling ben je bij ons aan het juiste adres. Tijdens onze airco service vervangen we het gas, drogen we het aircosysteem en controleren we de drukken. Op deze manier zijn we er zeker van dat de compressor, verdamper, condensor en droogfilter in perfecte staat zijn. Mocht er toch een defect zijn, dan kunnen we dat uiteraard voor jou herstellen.

Het mechanisme van een airco systeem is vrij complex. De compressor zet het koelmiddel onder druk, waardoor het, na afkoeling in de condensor, van gasvorm naar vloeibaar verandert. Door ontspanning in de verdamper, ook bekend als de warmtewisselaar, koelt deze sterk af waardoor de lucht die erdoor komt gekoeld en ontvochtigd wordt.

Je kan bij ons ook terecht voor herstellingen aan jouw wagen en voor de kalibratie van jouw ADAS-systemen.

Airco auto bijvullen

Een andere belangrijke service die wij aanbieden is de airco van je auto bijvullen. Dit is van groot belang om ervoor te zorgen dat jouw airco goed blijft functioneren. Als de hoeveelheid koelmiddel in het systeem daalt, zal de efficiëntie van de airco eveneens dalen. Dit kan uiteindelijk leiden tot verdere problemen.

Wanneer we jouw airco bijvullen, controleren we eerst het niveau van het koelmiddel in het systeem. Als er niet genoeg koelmiddel is, vullen we het bij tot het optimale niveau. Daarnaast inspecteren we ook het gehele systeem op lekken en mogelijke beschadigingen, om ervoor te zorgen dat het koelmiddel niet ontsnapt.

Uitgebreide airco diagnostiek

Bij het uitvoeren van zowel airco herstellingen als airco bijvullen, voeren we eerst een grondige diagnostiek uit van het volledige aircosysteem. We controleren de bedieningselementen, de thermostaat, de blaasfunctie en alle verbindingen en slangen op mogelijke slijtage of schade.

We inspecteren de riem van de compressor en controleren de condensor op blokkades. Daarnaast voeren we een lekdetectie uit om te zorgen dat er geen koelmiddel verloren gaat.

Het is deze diepgaande en uitgebreide benadering die ons in staat stelt om problemen snel en efficiënt te identificeren en herstellen.

Preventief onderhoud

Preventief onderhoud is zeer belangrijk. Door het regelmatig bijvullen en herstellen van je airco kunnen kostbare reparaties en ongemakken in de toekomst worden voorkomen. Naast de aanbevolen tweejaarlijkse airco service, raden we ook aan om jouw airco minstens één keer per week voor een paar minuten aan te zetten, ongeacht het seizoen.

Hiermee zorg je ervoor dat de slangen, afdichtingen en pompen van de airco soepel blijven werken en dat de kans op uitdroging en breuken verminderd wordt.

Airco bijvullen, reinigen en herstellen bij VW-Audi Center

Bij ons is klanttevredenheid onze hoogste prioriteit. Wij zijn trots op de kwaliteit die we dagelijks leveren en onze uitstekende klantenservice. Wanneer je auto bij ons binnenkomt voor een herstelling of onderhoud aan de airco, kan je erop vertrouwen dat je het beste krijgt dat er op de markt beschikbaar is.

Bij ons gaat het niet alleen om airco auto herstellen en airco auto bijvullen, maar ook om ervoor te zorgen dat onze klanten begrijpen hoe ze het meeste uit hun airco kunnen halen. Wij geloven in het verstrekken van gedetailleerde informatie en advies, zodat onze klanten de beste beslissingen kunnen nemen voor hun voertuigen.

Wacht niet tot je airco het begeeft op een warme dag. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor jouw airco service!