Airco bijvullen, reinigen en herstellen

Niemand wil in een auto zitten waar de airco het niet doet op een warme dag. Het is zeer onaangenaam bij hitte, maar ook gevaarlijk om deze te gebruiken wanneer deze defect is. Je airco regelmatig bijvullen, reinigen en herstellen is zeer belangrijk voor de levensduur en optimale werking van de airco in jouw auto.

Zoals aangegeven door ANWB, wordt aangeraden om deze jaarlijks na te laten kijken en iedere 2 jaar de vloeistof te laten bijvullen. Indien dit wordt nagelaten, kan de airco op een hete dag zomaar stoppen met werken. Maar maak je geen zorgen, voor elke herstelling of onderhoud aan jouw airco kan je bij ons terecht!

Airco reinigen

Een goed werkende airco houdt je fris en alert, vooral tijdens de warme dagen. Maar wat als er vieze geuren in het interieur van jouw auto ontstaan? En wat als je last krijgt van geïrriteerde ogen? Deze symptomen kunnen veroorzaakt worden door schimmelvorming op de warmtewisselaar van de airco.

Gelukkig kunnen wij dit probleem voor jou oplossen met een ozon-behandeling waardoor de schimmel geëlimineerd wordt. Daarnaast adviseren wij ook om tijdig de interieurfilter te laten vervangen om te voorkomen dat stofdeeltjes en ander vuil op de warmtewisselaar en in het interieur terecht komen.

Meer gezondheidsrisico’s vind je bij Gezondheidsnet.nl.

Airco auto herstellen