Airco bijvullen, reinigen en herstellen

Wanneer is airco service noodzakelijk?

Wie wilt nu niet dat de airco van hun auto lang meegaat en optimaal werkt? Hiervoor is regelmatig onderhoud noodzakelijk.

Volgens de constructeur is het aangeraden om iedere 2 jaar een airco service te doen. Anders is de kans groot dat op een warme dag de airco het ineens niet meer doet.

Voor elke herstelling of onderhoud aan uw airco kan u bij ons terecht! Neem gerust contact op voor meer informatie.

Airco reinigen

Om fris en alert te zijn tijdens warme dagen, moet jouw airco goed werken. Heb je bovendien vieze geuren in het interieur of last van geïrriteerde ogen? Dit komt door schimmelvorming op de warmtewisselaar van de airco.

Dit kunnen we voor jou oplossen met een ozon-behandeling zodat de schimmel afsterft. Laat zeker ook tijdig het interieurfilter vervangen. Zo vermijd je dat stofdeeltjes en ander vuil op de warmtewisselaar en in het interieur terecht komen.

Wanneer jouw auto bij ons binnen komt op de voorgeschreven onderhoudsintervallen, dan hoef je hier alvast niet van wakker te liggen. Voor jouw gezondheid moet de lucht die je inademt van goede kwaliteit zijn!

Airco reparatie en onderhoud

Bij onze airco service vervangen we het gas, drogen we het aircosysteem en kijken we de drukken na. Op deze manier zijn we er zeker van dat de compressor, verdamper, condensor en droogfilter in orde zijn.

Mocht er toch een defect zijn, dan kunnen we dat uiteraard voor jou herstellen.

Hoe werkt jouw airco? De compressor zet het koelmiddel onder druk. Hierdoor verandert het, na afkoeling in de condensor, van gasvorm naar vloeibaar.

Door ontspanning in de verdamper (= de warmtewisselaar) koelt deze sterk af waardoor de lucht die erdoor komt gekoeld en ontvochtigd wordt.

Op zoek naar meer informatie over onze herstellingen en onderhoud?